jij en je geliefde

verhelderen - verbinden - verdergaan

Jij en je geliefde - overzicht

Jullie zijn samen ondanks de kinderen, niet dankzij

En zo is het. Je bent niet verliefd geworden op je partner omdat hij kinderen had, maar ondanks dat hij kinderen had. De liefde was sterk. Deze zin kwam ik tegen in een artikel van Mary Keller* over stiefmoeders en houden van de kinderen van hun geliefde.

Op weg naar een win-win samengesteld gezin

Heb jij ook zo'n hekel aan compromissen? Een compromis is een oplossing waarbij beide partijen bereid zijn om een concessie te doen en een deel van hun oorspronkelijke eisen op te geven om tot een akkoord te komen. Bij een compromis wordt er iets geregeld tussen twee mensen die allebei wat anders willen en een aanvaardbare oplossing vinden, zonder dat iemand echt 100% tevreden is. En daar zit mijn weerstand tegen een compromis.

Zelfs als het goed is, is het complex

Het is Paastijd. Voor christenen betekent dat het feest van de opstanding van Jezus. Voor heel veel mensen is Pasen verbonden met de start van de lente. Uit het ogenschijnlijke dode hout, komt nieuw leven tevoorschijn, zoals bij een Magnolia.

Jullie liefdesverhaal

Ben je romantisch? Misschien is dat wel een mindset die regelmatig voor teleurstellingen kan zorgen, levend in een samengesteld gezin. Er zijn ook mensen die een soulmate zoeken. Betekent dit dat je nooit ruziet, het oneens bent? 

Als stiefmoeder in het systeem

Zodra je verliefd wordt op een man met kinderen, maak je onderdeel uit van een nieuw systeem. Als je gaat samenwonen, word je onderdeel van een samengesteld gezin. Maar al doe je dat niet, ook dan ben je onderdeel van het systeem. Je geliefde heeft kinderen en dat heeft invloed op je leven.

Delen en reageren:

Direct naar:
Contact

marike@stiefmanagement.nl
www.stiefmanagement.nl 

© Stiefmanagement 2022 ·   Algemene voorwaarden   ·   Privacystatement

Deze website maakt gebruik van cookies. Privacystatement
ga verder