Stief issues 

verhelderen - verbinden - verdergaan

Stief issues - overzicht

Houden van je stiefkind. Hoe werkt dat eigenlijk?

Al jaren ben je stiefmoeder. Gehuwd met een man met kinderen, die deels bij jullie en deels bij hun moeder wonen. Je bent erin gerold, pakte meer taken op toen jullie gingen samenwonen. Je partner steunt je en zocht geen tweede moeder voor zijn kinderen. En toch ….

Zij hebben er niet voor gekozen

Dat werd mijn motto als stiefmoeder, ruim 20 jaar geleden.
Het ontstond tijdens ons eerste weekend weg als samengesteld gezin. Ik zag hun kwetsbaarheid, ze waren nog zo jong (5 en 3 jaar) en ik zag hun onzekerheid. Zij hadden niet gekozen voor de echtscheiding van hun ouders en ook niet voor de liefde tussen hun vader en mij. 

7 waardevolle intenties in jullie samengestelde gezin

Noot: vandaag een lang artikel. Erg interessant. Het is mijn vertaling van het artikel: ‘7 stepfamily realities worth embracing’ van Erin Careless, PHD. Verschenen in het juni nummer van Stepmom magazine. https://www.stepmommag.com/ Ik merkte dat ik me hier en daar afvroeg of dit bij ons (in Nederland en België) ook zo sterk is. Voor de duidelijkheid: Stepmommagazine is een Amerikaans tijdschrift. Er kunnen culturele verschillen zijn. Desondanks een lezenswaardig artikel.

12

Delen en reageren:

Direct naar:
Contact

marike@stiefmanagement.nl
www.stiefmanagement.nl 

© Stiefmanagement 2022 ·   Algemene voorwaarden   ·   Privacystatement

Deze website maakt gebruik van cookies. Privacystatement
ga verder