Stief issues 

verhelderen - verbinden - verdergaan

Stief issues - overzicht

Pubertijd en puberteit voor stiefmoeders

Wat een geworstel kan de puberteit zijn. Voor pubers, voor ouders en ook vaak voor stiefmoeders valt me op. Ze klagen en ploeteren wat af. "Hij is brutaal". "Zij negeert mij". "Ze praat alleen tegen haar vader". "Hij denkt zeker dat ik de huishoudster ben, hij laat alles slingeren". "Ze reageren zich op mij af".

Dankjewel dat hij zo gelukkig is

Vandaag voelt zij zich een bevoorrechte stiefmoeder. Een paar weken geleden zag het er anders uit. Ze maakte zich zorgen over de relatie tussen haar en zijn dochters. Het liep wel redelijk goed, maar echt zorgeloos was het niet. Ze liep vaak op haar tenen, om het hen naar de zin te maken.

En waar wij samen lopen, is voortaan een weg

Ze was een verwoed bergwandelaar. Niet zomaar wat lopen, maar serieus met een kaart, van berghut naar berghut. Eerst alleen en later samen met haar gezin. Ze stippelde van tevoren steeds de route uit. Zo had ze ook na de echtscheiding de koers uitgestippeld van haar eenoudergezin met haar beide kinderen. 
Nu was er geen kaart. Geen route en geen berghut als ijkpunt. De eerste tijd met haar geliefde, zweefde ze. Op die roze wolk was ruimte genoeg. Voor hem, haar, en de kinderen van hen beiden. 

Stief buiten de gebaande paden

Stiefmoeders zijn van alle tijden. Eerst kwamen ze in plaats van de overleden moeder, tegenwoordig vaak als partner van de gescheiden ouder. Stief kent complexe omstandigheden. 
 
Als ik terugkijk naar 2013, toen ik startte met Stiefmanagement en nu in 2022, is mijn visie op het stiefmoederschap verdiept. De kern van mijn visie kent twee fundamentele inzichten.

Delen en reageren:

Direct naar:
Contact

marike@stiefmanagement.nl
www.stiefmanagement.nl 

© Stiefmanagement 2022 ·   Algemene voorwaarden   ·   Privacystatement

Deze website maakt gebruik van cookies. Privacystatement
ga verder