stief op eigen wijze

verhelderen - verbinden - verdergaan

stief op eigen wijze - overzicht

Leef jij je gouden kern?

Laat jij jezelf kennen? En dan bedoel ik niet of je het achterste van je tong laat zien, maar ben jij kenbaar? Weten mensen wie jij echt bent? Heb jij kleur? 

50 tinten stief

Als stiefmoeder besef je natuurlijk dat zijn kinderen in zijn leven horen. Maar wat is je plek? Kies je rol: van de vriendin van hun vader tot een betrokken, zorgende stiefmoeder. En alle rolopvattingen ertussen, dus '50 tinten stief'. Jij kiest wat bij je past. Of zoals een stiefmoeder zei: “Oh, het mag anders. Dat wil ik!” 

Hoe bewaar je evenwicht in je ’stief-leven’?

“Ieder complex en zelfregulerend systeem zoekt naar balans danwel evenwicht. Als deze balans wordt verstoord, kan er gemakkelijk chaos of rigiditeit ontstaan. Zoals het evenwicht verstoord bijvoorbeeld verstoord raakt bij rouwen.” Deze gedachten zijn van Daniël Siegel, Amerikaanse hoogleraar klinische psychologie. Dat complexe, zelfregulerende systeem zijn wij of dieren of planten.

Hoe zie jij je stiefkind, als een ik of een het

Ben jij ook blij als je stiefkinderen weer naar hun moeder gaan? Zie je er tegenop dat zijn kinderen komen?Voel jij je niet op je gemak als je je stiefkinderen er zijn? Erger jij je als ze binnenlopen op dagen dat ze bij hun moeder horen te zijn?

Delen en reageren:

Direct naar:
Contact

marike@stiefmanagement.nl
www.stiefmanagement.nl 

© Stiefmanagement 2022 ·   Algemene voorwaarden   ·   Privacystatement

Deze website maakt gebruik van cookies. Privacystatement
ga verder