stief op eigen wijze

verhelderen - verbinden - verdergaan

stief op eigen wijze - overzicht

Waarom kennis en begrip zo belangrijk zijn

“Ze hebben geen idee”, verzuchtte een stiefmoeder tijdens een coachgesprek (of bonusmoeder, want zo wil ze liever genoemd worden). Ze was teneinde raad, ze worstelde met haar rol en voelde zich weinig gesteund door haar man. Ze had zich in het traject met een hulpverlener niet erkend gevoeld.

Thuis als veilige plek, hoe dan?

Veel stiefmoeders die ik begeleid of die mijn blogs lezen, vinden het fijn dat ik ook stiefmoeder ben. I’ve been there. En ik dacht altijd wel te weten waarom: ik ken het leven met kinderen die niet van jou zijn, de ex-partner op de achtergrond, het gevoel dat geven en nemen niet in evenwicht zijn, het besef dat je op gezette tijden weer de buitenstaander bent, de momenten van eenzaamheid in de relatie omdat het niet jouw kinderen zijn en het voor hem zo anders voelt.

Wanneer zet jij de wissel om

Al een aantal jaren ben je stiefmoeder. Je houdt veel van je geliefde, maar leven met elkaar en zijn kinderen is soms erg ingewikkeld, ook al gaat het tussen jou en zijn kinderen meestal heel aardig. Jullie zijn niet impulsief gaan samenwonen, je voedt zijn kinderen niet op, af en toe lees je wat over samengestelde gezinnen: jullie zijn verstandig bezig.

De mythe van het kerngezin

Het was begonnen zodra ze gingen samenwonen, nog voor hun gezamenlijke kind werd geboren. Haar geliefde had twee kinderen uit zijn eerste relatie. De ene week waren ze bij hun moeder, de andere bij hun vader. Zij zaten inmiddels op de middelbare school. Het ging goed tussen haar en de kinderen. Zij en haar geliefde wilden veel bij elkaar zijn, dus samenwonen was een logische stap. Ze deden met zijn vieren veel leuke dingen. In de ‘kind-week’ draaide hun leven om zijn kinderen. 

12

Delen en reageren:

Direct naar:
Contact

marike@stiefmanagement.nl
www.stiefmanagement.nl 

© Stiefmanagement 2022 ·   Algemene voorwaarden   ·   Privacystatement

Deze website maakt gebruik van cookies. Privacystatement
ga verder