ik help je

verhelderen - verbinden - verdergaan

Ik ondersteun je graag met zaken als:

  • De relatie tussen jullie als partners
  • Het omgaan met de ex-partner of de aanwezigheid van de overleden moeder in jullie stiefsysteem
  • Jouw keuze voor invulling van het stiefmoederschap dat bij jou past
  • Grenzen stellen
  • De balans tussen geven en nemen
  • Keuzes maken
  • Zelfzorg en zelfregie
  • Vraagstukken rond rouw en verlies
  • Kinderwens of ongewenste kinderloosheid
  • Blokkades uit het verleden (bijvoorbeeld je verleden als stiefdochter of je eigen plek vroeger thuis)

Stiefmoeders zijn van alle tijden 

Eerst kwamen ze in plaats van de overleden moeder, tegenwoordig vaak als partner van de gescheiden ouder. Het is een complexe rol. Ook spelen hier de man-vrouw verschillen. Stiefmoeders moeten harder werken, stiefvaders krijgen meer credits.

Ik vind dat een vrouw als ze verliefd wordt op een man met kinderen, de keuze heeft welke rol ze wil hebben, wat voor stiefmoeder ze wil zijn. Van de mee-zorgende stiefmoeder tot alleen ‘de vriendin van vader’. Haar keuze is de basis.
Dat is nog redelijk onontgonnen terrein.

Een aangepaste kopie van het kerngezin is nog vaak de norm. Het gebeurt regelmatig: in het begin leef je op een roze wolk. Je rolt in het samengesteld gezin en doet wat er van je wordt verwacht, ook door jezelf.

En op een dag worstel je met de indringende vraag: “Is dit wat ik wilde?” Daar je weg in vinden, valt niet mee. De belangen zijn groot. Niet alleen het geluk van stiefmoeder, ook dat van de andere gezinsleden telt mee. Hier ligt mijn passie: vrouwen ondersteunen om persoonlijke groei door te maken, zodat zij bewust kiezen voor de rol en hun eigen rolinvulling van het stiefmoederschap, waardoor ze meer rust en ruimte ervaren in hun leven.

Het resultaat van mijn begeleiding
Je bent het gelukkigst als je een heldere keuze hebt gemaakt wat voor stiefmoeder jij wilt zijn. Jouw hoogstpersoonlijke stiefmoederschap. Dat geeft rust en ruimte. En natuurlijk is er aandacht voor hoe je dit kunt bespreken met je partner en hoe jullie hierin kunnen samenwerken om te komen tot een samengesteld gezin dat meer is dan een kopie van een kerngezin: een gezinsinrichting waarbij jullie je het fijnste voelen.

Op welke wijze kan ik je helpen?

Gratis e-book Stief buiten de gebaande paden. Hierin beschrijf ik twee heel belangrijke inzichten voor jou als stiefmoeder. Fundamentele inzichten die verder gaan dan tips, do’s en don’ts. Door deze inzichten ben je in staat meer regie te nemen, is er meer ruimte voor je en kun je je rol meer ontspannen vormgeven. Naast deze inzichten komen ook concrete tips aan de orde.

Je ontvangt na aanmelding mijn gratis e-book en tevens elke twee weken mijn Stiefinspiratie.

Vanzelfsprekend ga ik vertrouwelijk om met je gegevens. Die worden nooit doorgegeven aan derden.

GRATIS E-BOOK
'Stief buiten de gebaande paden'
Met fundamentele inzichten en concrete tips.

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Mijn boek Stiefmanagement voor een harmonieus samengesteld gezin (2013)

Mijn boek Stiefmanagement voor een harmonieus samengesteld gezin (2013) is geschreven voor de stiefouder en de ouder. Er wordt gekeken naar het hele systeem van ouder, stiefouder, kind en indien aanwezig de ouder/ex-partner. De rollen van de deelnemers worden besproken met daarbij de do's en don'ts. Daarnaast is er aandacht voor communicatie en vaardigheden die in het samengestelde gezin relevant zijn.

Het boek wil ook een steuntje in de rug zijn voor alle liefdevolle stiefouders die zich met hart en ziel inzetten in het samengestelde gezin en in de relatie met de kinderen.

Het boek is te koop bij de plaatselijke boekwinkels, bol.com etc. Het is ook rechtstreeks te koop bij uitgeverij Elikser. U betaalt dan GEEN verzendkosten. Koop hier het fysieke boek. 

Stief op eigen wijze

Stief op eigen wijze’ is een traject van 5 online gesprekken van 60 minuten. We starten voorafgaand aan het traject met een (betaald) verkennend gesprek. Hierin bespreken we jouw vraagstukken en hoe ik je daarbij het beste behulpzaam kan zijn. Het is niet alleen maar kennismaken, het is al een eerste coachingsgesprek. Dan ervaar je ook hoe ik werk. En of er een klik is.

Wat mag je verwachten in het traject?
Je gaat een zelfbewuste keuze maken voor jouw invulling van het stiefmoederschap. Natuurlijk kijken we naar de dynamiek in samengestelde gezinnen en de do’s en don’ts. De bijzondere invalshoek van mijn begeleiding is dat we uitgaan van jouw persoonlijke achtergrond. Wie is de vrouw achter de stiefmoeder? Dat is een uniek gegeven van waaruit jij je keuzes maakt.

Het resultaat van mijn begeleiding is je heldere keuze wat voor stiefmoeder jij wilt zijn. Dat geeft rust en ruimte. En natuurlijk is er aandacht voor hoe je dit kunt bespreken met je partner en hoe jullie hierin kunnen samenwerken.

Als stiefmoeder breng jij je eigen situatie in en heb je je eigen doelen. De volgende thema’s maken er (meestal) deel vanuit.

We kennen het allemaal; je hoort erbij en soms toch ook niet. Welke stiefissues kom je tegen, waar schuurt het en hoe ga je ermee om?

Resultaat: je veranderwens hebben we in kaart kaart gebracht.

Wat kenmerkt jou? Wat ligt er achter je? Welke vreugde en welk verdriet heb je gekend? Waar ben je blij mee van jezelf?

Resultaat: er is een duidelijk beeld naar voren gekomen van de vrouw achter de stiefmoeder.

Het is belangrijk om kennis te verwerven van de bronnen van kracht die je helpen in het dagelijks leven en in lastige periodes. Ik noem er een paar: zelfcompassie, omgaan met je innerlijke criticus, zelfzorg, grenzen stellen.

Resultaat: je hebt een aantal persoonlijke bronnen van kracht ontdekt die je kunt toepassen.

Vanuit welke waarden leef je en maak je keuzes? Soms zijn de waarden expliciet, maar vaker impliciet. Zijn het de waarden van jezelf of van de omgeving, je ouders of je partner?

Resultaat: je hebt zicht op je eigen waarden, van waaruit je keuzes kunt maken.

In deze stap onderzoeken we op welke manier jij, vanuit je waarden, stiefmoeder wilt zijn, op basis van wie jij bent. En ook hoe je hierin het beste samenwerkt met je partner.

Resultaat: je ervaart rust en ruimte omdat er helderheid is op welke wijze je invulling kunt en wilt geven aan het stiefmoederschap. Jouw hoogstpersoonlijke stiefmoederschap.

Als je kiest voor het traject Stief op eigen wijze krijg je bovendien 4 bonussen:

1) Mijn e-book Stiefmanagement

2) Een set mooie houten pionnen in een fluwelen opbergzakje

Hiermee kunnen we tijdens de sessies de pionnen opzetten. Dat biedt op een bijzondere manier inzicht in patronen en onderlinge dynamieken.

3) Na afloop van ieder gesprek ontvang je een e-mail waarin ik kort noteer welke inzichten er waren, met eventuele tips en observatie- oefeningen

Natuurlijk vraag ik aan het einde van de sessie wat je meeneemt uit ons gesprek. Ik merk echter dat mijn klanten vaak zo opgaan in ons gesprek dat het zelf noteren van aandachtspunten er niet van komt. Dus krijg je die van mij.
Je belangrijkste inzichten zijn zo vastgelegd en kun je dus altijd nalezen. Deze highlights e-mail wordt altijd erg gewaardeerd.

4) Neem een keer je geliefde mee

Sommige stiefmoeders vinden het fijn om op enig moment ook hun partner aan te haken. Je mag één sessie kiezen waaraan je partner kosteloos kan meedoen.

Direct naar:
Contact

marike@stiefmanagement.nl
www.stiefmanagement.nl 

© Stiefmanagement 2022 ·   Algemene voorwaarden   ·   Privacystatement

Deze website maakt gebruik van cookies. Privacystatement
ga verder