verhelderen - verbinden - verdergaan

Wat als je eerder zou komen?

Twee stiefmoeders in één week.

Jullie samen
“We zijn al zeven jaar onderweg en nog steeds zie ik er als een blok tegenop dat de kinderen komen. Ik voel me dan niet thuis. Jaren heb ik ‘leuk’ meegedaan. Het went niet. De eerste jaren konden we er samen nog wel goed over praten. Nu is de spanning tussen ons te snijden, zodra ze er zijn. Mijn partner is vooral bezig met zijn kinderen en ik ben steeds minder leuk. Waar de dagen zonder kinderen oases van geluk en harmonie waren, worden die nu gevuld met discussies over ons als vader en stiefmoeder. Ik ben soms bang. Waar zijn wij gebleven?”

De opgeluchte stiefmoeder
We ronden voorlopig een paar gesprekken af. Ik wilde dat ik een foto had gemaakt van haar gezichtsuitdrukking bij het eerste gesprek en één van nu. Wat een verschil: ontspanning, energieker en een gullere lach. Veel meer zicht op de issues heeft ze, gesprekken met haar partner gaan soepeler. En als zijn dochters er zijn, zijn haar ‘vluchtneigingen’ zo goed als verdwenen. Het belangrijkste is dat ze voor zichzelf handelingsperspectief heeft. Nog geen jaar leeft ze in een samengesteld gezin. “Voor ik verdwaal, zoek ik hulp.” Ze is verrast over de snelheid waarmee dingen zijn veranderd. Ja, het komt zeker door onze gesprekken, geeft ze aan. Maar, vervolgt ze: “Het is ook erg belangrijk geweest dat ik snel bij je kwam. Voor ik ongelukkig werd en we allerlei rare patronen hadden ontwikkeld”.

Twee stiefmoeders zoeken hulp
Twee stiefmoeders. Beiden behoren tot de groep vrouwen, die ik in mijn begeleiding bijna altijd tegenkom. Sterke vrouwen, die op allerlei terreinen krachtig in het leven staan. En vaak denken: “dit moet ik toch zelf kunnen?”
Je bent altijd van harte welkom, of je nu eerder of later komt. Ook als je later komt, kun je nog van alles ten goede veranderen. 

Wat gun jij jezelf?
Soms is het ook een kwestie van jezelf gunnen om eerder hulp te zoeken.

Omdat je merkt dat je meer geeft dan je hebt ....
Omdat je je steeds vaker ongelukkig voelt ....
Omdat je niet wilt dat issues tussen jou en je geliefde in komen te staan ....
 
Jij bepaalt wanneer je er iets aan wilt doen.
Jij bepaalt wanneer je komt.

Jíj bent van harte welkom! 


Delen en reageren:

Direct naar:
Contact

marike@stiefmanagement.nl
www.stiefmanagement.nl 

© Stiefmanagement 2022 ·   Algemene voorwaarden   ·   Privacystatement