StiefkindStiefkind: dat is het kind van de ouder, die samenleeft met de partner die niet de andere biologische ouder is van het kind. We kennen in Nederland ca 280.000 stiefkinderen. Of bonuskinderen, zoals ze ook worden genoemd. Of cadeaukind of pluskind. Er zijn veel benamingen in gebruik voor stiefkinderen.Een stiefkind wordt wel stiefpuber genoemd als het in de puberteit is.
 

Mijn boek Stiefmanagement voor een harmonieus samengesteld gezin

Stiefmanagement is geschreven voor de stiefouder en de ouder.
Er wordt gekeken naar het hele systeem van ouder, stiefouder, kind en indien aanwezig de ouder/ex-partner. De rollen van de deelnemers worden besproken met daarbij de do's en don'ts. Daarnaast is er aandacht voor communicatie en vaardigheden die in het samengestelde gezin relevant zijn.

Alles in het belang van de kinderen, zodat zij kunnen opgroeien in een liefdevolle en stabiele omgeving, en verder in het belang van alle deelnemers in het stiefgezin.
Het boek wil ook een steuntje in de rug zijn voor alle liefdevolle stiefouders die zich met hart en ziel inzetten in het samengestelde gezin en in de relatie met de kinderen.

Lees HIER een recensie van een scheidingsmakelaar! En HIER de recensie in het blad Nieuw Gezin van de Stichting voor Stiefgezinnen.

Het boek is te koop bij boekwinkels, bol.com etc. Het is ook rechtstreeks te koop bij uitgeverij Elikser. U betaalt dan GEEN verzendkosten.


SOCIAL MEDIA
LinkedIn
Facebook