Ik help zelfstandige en ondernemende vrouwen om hun stiefmoederrol zelfbewust en ontspannen in te vullen, zodat zij balans en ontspanning kunnen ervaren in hun leven. Rust in het samengestelde gezin en ruimte voor jou als stiefmoeder. Om dat te realiseren, begeleid ik stiefmoeders om vanuit hun eigen rol, samen met de ouder, het samengestelde gezin te leiden, zodat zij daar samen met de kinderen in harmonie kunnen leven. Het gaat om begeleiding van de bonusmoeder, de stiefmoeder, de plusmama of bij welke naam jij je ook maar prettig voelt.

Zorgeloos stiefmoeder in 1 dag
In de praktijk lopen stiefmoeder tegen andere dingen aan dan stiefvaders. De omgeving verwacht vaak ook meer van stiefmoeders. Dat maakt hun positie extra lastig. Stiefmoeders blijken het ook vaker moeilijker te hebben dan stiefvaders. Een steuntje in de rug is dus zeer nodig en verdiend!! Vandaar dat ik de "Zorgeloos stiefmoeder in één dag" aanbied. Maar eigenlijk is het 2x een halve dag. 

Wat kun je verwachten? We gaan in gesprek. Twee keer een halve dag voor jou alleen. We gaan aan de slag met een uitgebreide analyse van jouw situatie en jullie samengestelde gezin. Wat gaat er goed en wat kan er beter? Waar loop je tegenaan? Welke deel van je verleden moet jij loslaten om verder te kunnen? We bespreken de thema's die spelen binnen jouw stiefgezin. We kijken naar jouw positie in het samengestelde gezin en je rol als stiefmoeder. Wat is jouw wens? Welke rol wil jij spelen? Wat kun je wel doen en mag je laten? Hoe kun je omgaan met de ex-partner? Hoe komen jullie tot een gezamenlijke opvoedstijl? Hoe ga je om met de andere gevoelens voor je eigen kinderen en je stiefkinderen. Wil je ook erkenning voor jouw positie? En we gaan kijken naar wat jij kunt doen om die gewenste situatie bereiken. Zodat jij meer ontspannen en zorgeloos kunt stiefmoederen. Meer rust en ruimte voor jou.

En waarom twee halve dagen? Na een halve dag heb je genoeg gehoord en ervaren om in de praktijk mee aan de slag te gaan. Een paar weken later plannen we nog een halve dag voor de rest van het programma. Dan is er ook volop ruimte om te bespreken wat al goed gaat en wat nog beter kan.Wat is voor jou de gegarandeerde opbrengst van deze dagdelen?
Allereerst dat jij op een meer zorgeloze en ontspannen manier je rol als stiefmoeder kunt invullen. Meer tijd voor jullie samen en een gezelliger thuis!

Natuurlijk ontstaat er bewustwording en leer je van gebruikelijke en veelvoorkomende fouten en hoe de valkuilen kunt vermijden. Je hebt een virtuele foto van hoe het nu is en de andere virtuele foto van hoe je het zou willen, het stiefgezin en jouw rol. Daarmee heb je een persoonlijke routekaart op weg naar jouw gewenste stiefmoederrol.

Vaak krijg ik de vraag of het wel werkt om alleen te komen, terwijl jullie samen het stiefgezin leiden. Ja! Jij en je partner (de ouder) hebben ieder een andere rol in het samengestelde gezin. Als stiefmoeder ga jij eerst kijken wat jij nodig hebt en hoe jij wilt dat het in jullie samengestelde gezin en relatie verloopt. En vandaaruit kun je heel goed met je partner in gesprek. Ook de communicatie tussen jullie komt ruim aan bod. En bovendien is bewezen dat als de één zich anders opstelt, dat altijd invloed heeft op de ander en het totaal. Mooi he?

Binnen één dag (nou vooruit, 2 halve dagen) weet je wat je kunt doen om jouw huidige situatie te veranderen in de door jou gewenste situatie. Kortom: je kunt dan zorgeloos stiefmoeder zijn. Lijkt je dat niet heerlijk? Het is concreet en resultaatgericht.
Na afloop heb je een heldere analyse van jouw situatie. Je beschikt over concrete handvatten voor de oplossing van jouw probleem of dilemma. Je kunt er meteen thuis mee aan de slag. En jij bent waarschijnlijk ook zo’n stiefmoeder die op anderen betrokken is. Dat hoeft niet tijdens deze dag. Jij mag met jezelf aan de slag. Deze dag is voor jou!!

En dan dit nog. Meestal maken coaches geen rapportages. Maar in de praktijk blijkt het niet gemakkelijk om alles te onthouden wat er wordt gezegd. En aantekeningen maken terwijl wij in gesprek zijn, blijkt vaak lastig. Dat doe ik dus voor je. Je krijgt na afloop een uitgebreid verslag van de bevindingen en oplossingen. Daarin staan de concrete stappen die jij kunt zetten om meer zorgeloos te stiefmoederen. Dat kun je dus altijd nalezen. Mijn cliënten waarderen in mijn coaching de concrete aanpak, de heldere analyse, de oplossingsgerichtheid, het begrip, de (h)erkenning, de kennis, de nuchterheid en de laagdrempeligheid. En de humor! En ik weet waar jij het over hebt, want ik ben ook stiefmoeder. Bij mij is het ook niet vanzelf gegaan.

Wat krijg je in "Zorgeloos stiefmoeder in één dag"? Ik coach je van tien tot vier uur op een mooie locatie en er is tijd voor een verzorgde lunch. Na afloop kun je mij levenslang vragen stellen per email Als bonus ontvang je mijn boek Stiefmanagement. Is zo'n dag echt iets voor jou? Meld je aan en ik bel je om te kijken wat we in die twee dagdelen voor jou kunnen doen en wat jouw investering is. Een investering voor je leven. Dat beloof ik je.
 
Online training Rust en ruimte voor stiefmoeders
Wil je wel hulp bij het invullen van je rol als stiefmoeder? Heb je geen zin in een lang traject? Geen reistijden, maar gewoon in je eigen omgeving een training volgen? Geholpen worden bij jou persoonlijke vragen en inzicht krijgen in wlke thema's spelen in het samengestelde gezin?


Dan is de online traiining Rust en ruimte voor stiefmoeders iets voor jou. In 12 lessen leer ik je hoe jij je rol kunt invullen met meer rust en ruimte voor jezelf en daarna een harmonieus samengesteld gezin.

Klik op de afbeelding en lees meer:Lezing
Graag verzorg ik een boeiende presentatie over stiefouderschap en harmonieus samenleven in een samengesteld gezin (en wat daarvoor nodig is). Dat kan zijn bij scholen, bibliotheken, ouderverenigingen, netwerkverenigingen of
organisaties rond (preventieve) gezondheidszorg.
Natuurlijk kunnen we overleggen over het onderwerp van de lezing. Ik zal in ieder geval gebruikmaken van de
inzichten uit mijn boek Stiefmanagement.Ik ben te boeken via sprekersbureau ZijSpreekt

 Je ontvangt de komende 2 weken 5 cursuslessen en je ontvangt tweewekelijks de Stiefmanagement tips.

Vanzelfsprekend ga ik vertrouwelijk om met je gegevens. Die worden nooit doorgegeven aan derden.