Zullen we het over liefde hebben?
Aan liefde meestal geen gebrek. Bijna alle stiefmoeders die ik begeleid houden veel van hun partner. Liefde is er tussen de partners volop. Maar leven in een samengesteld gezin kan complex zijn, dan kan de liefde wel wat onder druk komen te staan.
Hoe de kunst van aanvaarding je verder helpt
Het was al jaren geleden dat deze stiefmoeder, Sarah, had leren dealen met de pijn en het verdriet rond haar ongewenste kinderloosheid. Het was nooit duidelijk geworden waarom er geen kinderen kwamen. Dat was in haar eerste huwelijk geweest. Daarna werd ze verliefd op een man met een jonge zoon.
Het verdriet van de betrokken buitenstaander
Ze is verdrietig om al die jaren van liefde en zorg.
Ze heeft hun ruimte gegeven in haar hart en in haar leven.
Hun zorgen waren haar zorgen.
Hun wensen haar wensen.
Ze stond naast hen.
Hoe de belangen van kinderen en stiefmoeder kunnen samenvallen
Gisteren zat ik in de auto en hoorde een interview met twee buddy’s van Villa Pinedo (https://www.villapinedo.nl). Villa Pinedo bestaat 10 jaar! Ieder jaar horen 86.000 kinderen dat hun ouders gaan scheiden.
De mythe van het kerngezin
Het was begonnen zodra ze gingen samenwonen, nog voor hun gezamenlijke kind werd geboren. Haar geliefde had twee kinderen uit zijn eerste relatie. De ene week waren ze bij hun moeder, de andere bij hun vader. Zij zaten inmiddels op de middelbare school. Het ging goed tussen haar en de kinderen. Zij en haar geliefde wilden veel bij elkaar zijn, dus samenwonen was een logische stap. Ze deden met zijn vieren veel leuke dingen. In de ‘kind-week’ draaide hun leven om zijn kinderen. 

Je ontvangt zo dadelijk het eerste hoofdstuk
en je ontvangt voortaan tweewekelijks mijn Stiefinspiratie.

Vanzelfsprekend ga ik vertrouwelijk om met je gegevens. Die worden nooit doorgegeven aan derden.

foto Marike Smilde

SOCIAL MEDIA
LinkedIn
Facebook